Først og fremmest har softwarerobotter kun den adfærd, de har lært. Det betyder, at de kun læser og behandler e-mails, som de har lært at håndtere.

De er systematiske og tålmodige, så hvis de er udviklet til at have den rigtige adfærd, vil de f.eks. tjekke afsenderen, inden de behandler en mail. Dette sikrer, at de kun interagerer med pålidelige e-mails og undgår potentielle sikkerhedstrusler. 

Lad mig give dig et eksempel. Forestil dig, at en software robot er programmeret til kun at åbne og læse e-mails fra specificerede afsendere. Hvis den modtager en e-mail fra en ukendt afsender, vil den straks genkende det som et potentielt sikkerhedsproblem og ignorere eller rapportere det. Dette minimerer risikoen for at blive narret af phishing-e-mails, der ofte udnytter menneskers sårbarheder og distraktioner. 

På den anden side udfører softwarerobotter det kedelige, rutineprægede arbejde, som ofte får os mennesker til at arbejde med hjernen på standby. Når vi mangler udfordringer, bliver vi uopmærksomme og lettere ofre for phishing-e-mails. 

Lad mig give dig et eksempel på dette. Forestil dig, at du som IT-bruger skal gennemgå hundreder af e-mails dagligt og manuelt sortere dem. Efter lang tid vil rutinearbejdet formentlig få dig til at miste fokus og være mere tilbøjelig til at overse potentielle sikkerhedstrusler som phishing-e-mails. Software robotter derimod vil udføre denne opgave på en systematisk og opmærksom måde uden at blive trætte eller distraherede. 

Hvis du vil starte med at gøre mailhåndtering mere sikker, kan du f.eks. implementere en software robot til at sortere e-mails i fællesmailbokse. Disse mailbokse er ofte udsat for phishing-e-mails, da de kan findes på virksomhedens hjemmeside og lignende steder. Det tager normalt under 10 timer at udvikle en sådan digital assistent til at sortere e-mails, og hvis du bruger Microsoft 365 mailsystemet, kan det driftes, vedligeholdes og supporteres for under 1000 kr. om måneden.  

Så for at opsummere, softwarerobotter er sikrere end almindelige IT-brugere, fordi de kun har den adfærd, de har lært, og fordi de udfører rutinepræget arbejde uden at blive distraherede. Ved at implementere software robotter til at håndtere mails og andre opgaver, kan du øge din sikkerhed og minimere risikoen for at blive narret af phishing-e-mails. 

Lad os arbejde sammen

kontakt os

Er du interesseret i få løst dine manuelle, repetitive opgaver af RPA-robotter? Har du spørgsmål til hvordan RPA-automatisering foregår, eller hvilke opgaver, der kan løses af vores digitale assistenter?

Kontakt en af vores medarbejdere, og hør mere om hvordan administrative robotter kan spare tid for dig og dine kolleger!